fbpx

Afterwork – Cédric Dumont (Red Bull Atleet)

afterwork avec Cedric Dumont - B19
S’inscrire
MeetDistrict
afterwork avec Cedric Dumont - B19

« Mijn passie voor vliegen groeit elk jaar. »

In 2009, met enkel een rol toiletpapier om de richting en de sterkte van de wind te meten, sprong Cedric Dumont van de 160 meter hoge Vilnius TV Tower. Vier seconden duurde zijn vrije val, tot hij zijn parachute opentrok. Indrukwekkend, al was dat lang niet Cedrics hoogste sprong. Hij sprong al van de toen hoogste spoorwegbrug ter wereld (201 meter) in Podgorica (Montenegro), de hoogste hangbrug ter wereld (384 meter) in Cañon City (VS) en met een wingsuit van de Jin-Mao Tower (431 meter) in Shanghai (China). Naast enkele van de hoogste sprongen, staat ook de laagste BASE-jump ter wereld op zijn naam. Hij sprong van slechts 34 meter.

Hoe dat allemaal komt? Die vonk! De film Pushing The Limits uit 1988 deed iets met Cedric. Skydiving werd een passie, en in 1993 had hij alle nodige certificaten op zak. In 1996 maakte hij de switch naar BASE-jumping. Hij nam sindsdien drie keer deel aan de X-Games, werd derde in de Skysurfing World Cup en won de Brazilian Open of Skysurfing. Cedric heeft meer dan 10.000 skydives en meer dan 2.000 BASE-jumps op zijn naam staan, en trekt nog steeds de wereld rond op zoek naar avontuur.

Naast al dat avontuur studeerde Cedric ook Applied Sports & High Performance Psychology, spreekt hij vlot Frans, Engels, Nederlands, Duits en Spaans en coacht hij atleten om het onderste uit de mentale kan te halen. Focus, flow, hyper-awereness en zoveel meer. Zo kunnen ze in extreme omstandigheden hun opdracht voltooien. Cedric doet daarvoor een beroep op al zijn ervaring, passie en inherent vermogen om anderen perfect aan te voelen.

Tegenwoordig verdeelt Cedric zijn tijd over het leiden van expedities over heel de wereld, BASE-jumping, vliegen met zijn wingsuit, motivational speaking en het adviseren van atleten en grote bedrijven. Zijn doel? Inspireren. En aantonen dat performance en productiviteit enkel mogelijk zijn met de juiste mindset en passie. Zijn « transformational, not motivational » ideeën schreef hij in 2020 ook neer in een boek Dare to Jump.

Timing :

18.30 – 19.00 : Onthaal

19.00 – 20.00 : Conferentie

20.00 – 21.00: Drink & Networking

Adres :

Posthofbrug, 6 – 2600 Berchem

Vous souhaitez développer votre réseau et faire croître votre business ?

Rejoignez le cercle d’affaires du B19 !